Wat is refurbished?

Refurbished in het kort.

De letterlijke vertaling van het Engelse woord ’refurbished’ is ‘opgeknapt of gereviseerd’. Onze technici zorgen voor het volledig testen, repareren, beoordelen, herinstalleren en reinigen van alle devices. De resultaten omvatten onder andere punten die onmogelijk handmatig te testen zijn, zoals chip errors en de conditie van de batterij. Om de kwaliteit te waarborgen worden de testresultaten gearchiveerd. Alle refurbished devices van TRIXON hebben 2 jaar garantie, gratis bezorging en retour, originele accessoires en 14 + 14 dagen bedenktijd. Zo heb jij de kwaliteit én zekerheid voor de laagste prijs.

'Refurbished' wat betekent het? 

De letterlijke vertaling van het Engelse woord ’refurbished’ is in het Nederlands vertaald ‘opgeknapt’. Ook wordt de benaming ‘gereviseerd’ veel in het Nederlands gebruikt. Eén van de voordelen van Refurbished ten opzichte van gebruikt / tweedehands is dat door het strenge selectie- en controleproces de kwaliteit van refurbished devices is gewaarborgd.

Een ander voordeel van een TRIXON refurbished device is dat je over dezelfde kwaliteit en service beschikt als een nieuw product en toch tot wel 50% kunt besparen. Voor zo’n forse besparing kunnen er wel enkele oppervlakkige gebruikerssporen op de behuizing zichtbaar zijn, maar de kwaliteit en de service is exact hetzelfde als een nieuw product! Heb je toch liever een device met minder of zonder gebruikerssporen? Kies dan eenvoudig voor een hogere productconditie. Je kunt bij TRIXON zelf bepalen hoeveel je bespaart, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en service!

Door een tweede leven te geven aan elektronica creëert TRIXON een manier om milieubewust om te gaan met gebruikte devices. In plaats van dat een toestel wordt verwaarloosd, krijgt deze weer een tweede leven. Heb je nog oude toestellen liggen? Dan kun je deze inleveren bij TRIXON. Je krijgt hiervoor een mooi geldbedrag terug, dat je dan weer kunt investeren in een TRIXON deal.

Sinds 1 mei 2017 geldt de BKR registratie voor toestellen die in maandelijkse termijnen bij een telefoonabonnement worden verstrekt. Het betreft uitsluitend gevallen wanneer de lening voor het toestel hoger is dan 250 euro. Deze lening wordt door de telecomaanbieder bij het BKR-geregistreerd. Veel van onze toestellen hebben een nieuwwaarde van boven de €250. Wanneer je hetzelfde toestel in combinatie met een abonnement bij een provider afsluit wordt je in veel gevallen bij BKR geregistreerd. Bij TRIXON heb je geen zorgen om een BKR registratie, omdat wij geen lening verstrekken en niet met BKR in contact staan.

Zekerheden TRIXON 

  • Zekerheid voor écht de laagste prijs
  • 2 jaar garantie
  • Gratis verzending en retour
  • 14 +14 dagen bedenktijd
  • Simlockvrij
  • Als nieuwe accu
  • Milieuvriendelijke keuze
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Flexibele oplossingen

Waar komen de producten vandaan?

De afkomst van producten die bij TRIXON binnenkomen verschilt. Wij kopen voornamelijk producten in van distributeurs, zakelijke eindgebruikers, overheidsinstellingen, veilingen of particulieren. Ongeacht de afkomst doorloopt elk binnenkomend product het gehele TRIXON refurbish proces.

Wij verkopen uitsluitend producten die zijn bedoeld voor de Europese markt. In tegenstelling tot veel concurrenten die ook producten verkopen die oorspronkelijk bedoeld zijn voor onder andere de Aziatische en Amerikaanse markt. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, echter zijn de bandbreedtes van de netwerken van oorsprong niet bedoeld voor de Europese markt. Omdat wij uitsluitend Europese modellen verkopen ben jij verzekerd van een geschikt toestel met passende bandbreedtes.  

Proces refurbished TRIXON devices

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen doorlopen alle binnenkomende producten, ongeacht de afkomst, het gehele proces van TRIXON refurbished devices. Het totale proces bestaat onder andere uit de technische controle, software installatie en dataverwijdering. Onderstaande afbeelding geeft een overzicht van het totale proces dat elk product doorloopt. 

Technische controle

De technische controle is het derde onderdeel van het totale proces dat elk TRIXON device doorloopt. Tijdens de technische controle onderzoeken we zowel de software als de hardware. De meeste controlepunten gelden voor elk type device en toestel. Als voorbeeld staan in onderstaande afbeelding alle punten van de technische controle van een iPhone 5S weergegeven.


Indien onderdelen niet meer volledig functioneren worden deze vervangen. Mits mogelijk gebruiken wij originele onderdelen, indien deze niet voorradig zijn gebruiken wij refurbished of ‘compatible’ onderdelen. De refurbished onderdelen zijn originele merkonderdelen die volledig nagekeken en getest zijn voordat ze weer gebruikt worden. De ‘compatible’ onderdelen zijn geen kopieën maar onderdelen die uit fabrieken komen die ook voor de grote merken onderdelen maken. Enige verschil is dat er geen logo of het logo van de fabriek op staat. Wij staan volledig achter deze onderdelen en geven er daarom ook  100% garantie op.

Uiterlijke productcondities

Alle TRIXON devices zijn nauwkeurig getest en functioneren 100%, hierdoor is er geen verschil in de technische productconditie van onze devices. Er zijn echter wel verschillen in de uiterlijke productconditie van onze producten. De uiterlijke productconditie geeft een indicatie van de gebruikerssporen op de behuizing van onze producten. Wij hebben in totaal vier verschillende uiterlijke productcondities. Lees hier meer over de uiterlijke productcondities.

Unboxing refurbished TRIXON devices

Onze refurbished devices worden geleverd in een unieke TRIXON- of in originele productverpakking. Wij leveren alle producten compleet met benodigde accessoires voor gebruik. De bijgeleverde accessoires zijn altijd origineel en bijna altijd nieuw.