Welke iPad of tablet is het meest geschikt?

De meest geschikte tablet of iPad kiezen? Hieronder vind je nuttige informatie om de beste keuze te maken. 

Is Wi-Fi voldoende of heb ik ook Cellular / 4G nodig?

Alle Refurbished iPads en tablets van TRIXON zijn standaard uitgerust met Wi-Fi functionaliteit, hiermee kun je draadloos internetten via Wi-Fi. Daarnaast zijn er ook varianten van de Apple iPad en Samsung tablet die naast Wi-Fi ook nog eens beschikken over de mogelijkheid tot het invoeren van een simkaartje voor internet via mobiel netwerk. Bij de Apple iPads worden deze varianten aangeduid met ''Cellular'' en bij Samsung tablet met ''3G / 4G''. Wil jij dus ook buitenshuis, bijvoorbeeld op camping of boot, willen internetten zonder gebruik te hoeven maken van een hotspot dan raden wij aan om voor de Cellular/4G variant te gaan. Gebruik je de tablet alleen in huis, dan is de Wi-Fi variant voldoende. 


Hoeveel opslaggeheugen heb ik nodig?

De meeste Samsung tablets bieden de mogelijkheid om het geheugen door middel van een SD kaartje relatief goedkoop uit te breiden. Houdt hierbij rekening dat er enkel bestanden, zoals foto's en muzueik, op het SD kaartje kunnen worden opgeslagen. Het is jammer genoeg niet mogelijk om apps op het externe geheugen te installeren. Apple iPads bieden niet de mogelijkheid om door middel van een extern opslagmedium het geheugen uit te breiden. Bedenk dus vooraf goed hoeveel opslaggeheugen het meest geschikt is in jouw situatie. Het basismodel bevat vaak 16GB opslaggeheugen, terwijl er ook varianten zijn met 32GB, 64GB of 128GB. Sla jij bestanden op in de cloud en wil je weinig apps gaan gebruiken? Dan is het basismodel van 16GB voldoende. Wil je echter veel apps op de iPad installeren en maak je een gebruik van de cloud voor de opslag van jouw bestanden? Dan kun je beter voor een model gaan met meer opslagcapaciteit. 


Welk besturingssysteem is actief?

De diverse modellen van Apple iPad en Samsung tablet bevatten verschillende besturingssystemen. Uiteraard wordt Apple geleverd met het iOS- en Samsung met Android besturingssysteem. Naast het verschil in type besturingssysteem verschilt ook de versie per besturingssysteem. Omdat sommige modellen al langer op de markt zijn kiest de fabrikant ervoor om nieuwe updates van het besturingssysteem niet meer te ondersteunen voor oudere modellen. Onderstaand staat het meest recente beschikbare besturingssysteem per merk en model overzichtelijk weergegeven:

Apple

iOS 9: iPad 2, iPad 3, iPad Mini

iOS 10: iPad 4

iOS 11 (meest recent): iPad Air 1, iPad Air 2, iPad Pro, iPad 2017

Samsung

Android 4: Tab 2

Android 5: Tab 3, Tab 4, Tab Pro

Android 6: Tab S

Android 7 (meest recent): Tab S2


Wat zit er in de doos?

  • Refurbished device
  • Originele / TRIXON productverpakking
  • Nieuwe originele adapter
  • Nieuwe originele USB-kabel
  • Sim-eject tool
  • Flyer & visitekaartjes
Zie tevens onze unboxing video hier.

Onderstaand vind je een overzicht van de meest voorkomende modellen van Apple en Samsung:

Apple

Refurbished iPad Air 1

Refurbished iPad Air 2

Refurbished iPad Mini 2 / 3 / 4

Samsung

Refurbished Samsung Tab S

Refurbished Samsung Tab S2